Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rychlokurz negativního myšlení

a) Začněte hned po ránu. Nalaďte se do totální nepohody. Třeba takhle: Když vám do oken zasvítí první nesmělé paprsky slunce, hned si řekněte – fuj to zas bude odporný počasí, bude mi pražit do předního skla auta, takže prd uvidím. Ještě ke všemu ty zatracení ptáci řvou jak pominutý, jednomu by z toho je…lo. Komu by se chtělo vstávat do takovýho dne k po…….?  

b) Před vámi je hnusný slunný den, hlavně si ho nepokazte nějakým pozitivním přístupem. Musíte jet do práce veřejnou dopravou, neboli ´sockou´, to je hned další mínusový bod. Určitě tam zase bude sedět nějaký bezdomáč, který rozhodně smrdí víc než vaše vlastní pracovní košile. No a co tak je týden nevypraná a trochu propocená, ať kravaťáci vidí, že vy na rozdíl od nich makáte, ale za daleko menší plat, takže si nemůžete dovolit vyhazovat prachy za ňákej blbej deodorant.

c) U stanice metra popadněte denní tisk zdarma – to tak ještě aby člověk za ty novinářský žvásty platil! Jenom samý kecy a reklamy, ještě by měli platit vám, že to vůbec čtete. Sakra tomu staroušovi to dneska nějak trvá, než rozdělá další balík Metra, že se na to dávno nevykašle! No jo, asi se vo něj mladý nepostaraj, tak tady musí den co den po ránu strašit.

d) Letmým pohledem na titulní stranu tiskoviny zjistíte, že dnešní den opravdu nebude stát za nic. Kromě obligátních témat jako politika a ekonomika, vás zaručeně vytočí jakýkoliv odkaz na extrémisty, islamisty, populisty….. a když už nic jiného, tak alespoň fotbalisty, kteří to včera zase projeli, saláti jedni. Jo počkat, moment, tentokrát váš oblíbený tým vyhrál – hm, stejně to bylo podplacený, aby se z toho nepotento…..

e) Ve vagónu metra se uvelebte na nejbližší volnou sedačku, jen ať si seniorka s hůlkou pěkně postojí, vozí se zadarmo, tak co by ještě chtěla? A vůbec, čemu se ta babča usmívá takhle po ránu? No jo, nemusí nikam do rachoty, tak leda krmit tu havěť v parku. To se to směje, když nemusíte celej den fachat jak šroub za pár šupů. Kdo ví, jestli důchodci neberou víc než vy, když jim pořád přidávaj!

f) V práci je to pochopitelně, jako vždy, na draka nebo spíše na ……. Kolegu, který si radostně pohvizduje, aby mu to lépe odsýpalo, hned sprdněte na dvě doby, že píská falešně a navíc pracuje moc pomalu a vy to za něj dodělávat nebudete. Samozřejmě vaše pracovní tempo taky nebude nijak závratný, ale za to může kolega, že vás ruší svým optimismem a navíc stejně je den blbec.

g) Na jakékoliv dotazy a požadavky, pochopitelně většina z nich bude stejně úplně pitomých, odpovídejte zásadně nevrle, úsečně a nasupeně, pokud možno s nepřátelským výrazem ve tváři. To aby vás příště nikdo s ničím neotravoval.

h) Mluvte vulgárně, klejte a nadávejte, jak vám zobák narost´ - nikdo se s váma nemaže, tak co byste se namáhali mluvit slušně a přívětivě. Vhodné výrazy:…………………………… …………………(doplňte své vlastní dle regionálních zvyklostí).

i) Plivejte na zem, odhazujte odpadky, kdekoliv vás napadne – ulice jsou stejně plný svinstva a od čeho jsou metaři? A občas, jen tak abyste nevyšli ze cviku, poničte nějaký ten veřejný majetek – kupujou to přece z vašich daní, tak vo co jde?

j) Na dobré zprávy typu: K večeři bude tvoje oblíbené jídlo, to máme hezké počasí, zítra začíná víkend, dostaneme prémie apod., reagujte zarputile: A co jako má bejt? Mám se z toho snad po……..? Proč byste se měli na něco těšit? Optimisti jsou blázni a idioti, zkrátka nepoučení pesimisti.

 

Tak jaké máte skóre? Jak to dneska šlo? Pokud se vám i přes veškeré snahy váš den přeci jen jakžtakž vydařil, nezoufejte, začněte zítra znova přesně podle instrukcí: a)…..,b)…… atd.

 

 

Autor: Pavla Kolářová | čtvrtek 2.4.2015 8:48 | karma článku: 24,96 | přečteno: 2731x
  • Další články autora

Pavla Kolářová

Lupénková pilka v rukou rozvášněných žen aneb Jak to vidí umělá inteligence

Člověk se nestále učí, neb je to tvor rozumný a příroda ho obdařila inteligencí. Prý... No, dejme tomu, že ano. Jenomže je to také tvor líný a co může, to si usnadní. Vezměte si takový pazourek, zápalky, kolo, splachovací záchod...

22.2.2024 v 15:47 | Karma: 12,24 | Přečteno: 241x | Diskuse| Ostatní

Pavla Kolářová

Dobrej ročník...

Tak teda zase jsme o rok starší. Nepotrpím si na patetická slova, ani tu nechci bilancovat, jen trochu zalistuji ve svých vzpomínkách. Asi začnu s alkoholem. Totiž ne s jeho konzumací, ale dám k dobru pár poznatků, které jsem...

7.1.2024 v 10:32 | Karma: 17,07 | Přečteno: 304x | Diskuse| Ostatní

Pavla Kolářová

Když nechcete zapadnout...

Tak nám už více než dva dny chumelí... Pár centimetrů sněhu? Řeknete si, to je toho. Ti z města jsou ňáký zpovykaní. U nás jsme na něco takového dávno zvyklí... No i když v posledních letech je toho bílého nadělení čím dál tím...

3.12.2023 v 15:08 | Karma: 15,24 | Přečteno: 323x | Diskuse| Ostatní

Pavla Kolářová

Nemáme koule, zeptejte se příští týden...

V obchodech pomalu a jistě začíná každoroční předvánoční šílenství a mě se zmocňuje každoroční panika. Pokud nemusím, tak v následujících týdnech do žádných větších obchodních center nepáchnu. Zvažuji několik únikových variant,...

12.11.2023 v 11:19 | Karma: 30,80 | Přečteno: 3572x | Diskuse| Ostatní

Pavla Kolářová

Konečně je hnusně...

Víte co? Od tý doby, co tu máme to globální oteplování či co, je počasí celý poblázněný a kdo se v tom má vyznat, jaké je vlastně roční období. V zimě je teplo. Na jaře mrzne. V létě je extrémní sucho nebo prší a prší. No a...

4.11.2023 v 15:04 | Karma: 18,29 | Přečteno: 360x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden podepsal miliardy, Kyjev hned dostane munici HIMARS a obrněnce Bradley

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  19:44

Sledujeme online Americký prezident Joe Biden dnes po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon...

VIDEO: Plamenů se nezalekli. Američané pomáhali, dokud řidiče nevytáhli

24. dubna 2024  19:33

Starší řidič ve čtvrtek u americké Minnesoty sjel z dálnice a narazil do sloupu veřejného...

Lidovci znovu pokárali Cyrila Svobodu, ale vyhazov ze strany se nekoná

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  19:26

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších politiků, bývalého šéfa strany...

Hrozí scénář Twitter? TikTok v USA narazil, šanci větří mocní miliardáři

24. dubna 2024  19:25

Čínské sociální síti TikTok ve Spojených státech po úterním hlasování Senátu zvoní hrana. Její...

  • Počet článků 333
  • Celková karma 12,24
  • Průměrná čtenost 873x
Píšu, tedy jsem. Díky, že to občas někdo čtete. Neberu se příliš vážně, jen tak plkám, vymýšlím si, hraju si se slovy, protože je to pro mne tak trochu droga a tak trochu psychoterapie.