Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

napsala jsi to přesněR^cítím to podobně

1 0
možnosti
Foto

Díky za přečtení, Líbo.:-):-):-)

0 0
možnosti
Foto

Včera jsem uprostřed příprav na zahradní párty chvilku sedla a jen si přečetla tvůj článek, bez času nějak promyslet, co napsat.

Snad proto, že na mne o pár dní dřív působilo podobné prostředí a přivedlo asi do podobné nálady, do podobného pocit, že rychle zapomínáme, že jsme ochotni se vzdávat svobody "za kus ...čeho vlastně?", že se pod rouškou bezpečí vydáváme všanc všem těm kamerám, že promýšlíme svoje názory...a že jsem to nedělala, nedělám a dělat nebudu.

Když jsem končila střední školu, o vysoké jsem uvažovala jen zlehka kvůli nemocné mamince. K tomu jsem zjistila, že bych na tu, kterou jsem si přála, stejně nemohla, neb jsem si kdesi pustila pusu na špacír (mohla bych jinam, ale...). Pak jsem čerstvě dospělá zjistila, že svět nemusí být ohraničený dráty a dneska jsem moc ráda, že když se moje děti rozhodnou, mohou žít kdekoliv...že mohly vystudovat to, co si přály a dělat to, k čemu se cítí stvořené. A je úplně jedno, že to nijak lehké není.

Jo, měli bychom si chránit svobodu a právo o sobě rozhodovat.

Díky.

3 0
možnosti
Foto

Jo jižní Čechy jsou krásný, ale obzvláště ty příhraniční oblasti člověku připomenou, že máme nějakou minulost, na kterou vesele pozapomínáme, aniž bychom se z ní poučili. Měla jsem pocit, že tohle musím napsat. Nechci se jen vznášet v prázdninovém oparu.

P.S. Před pár dny jsme byli ve Vimperku na zámku - jasná ukázka toho, co socialismus (ale posléze i kapitalismus) dokázal udělat s kulturním dědictvím. Musím dát nějak dohromady všechny ty fotky.

Díky za nakouknutí a upřímný komentář.:-):-):-)

2 0
možnosti

Famózní. Cítím z vašich slov jakousi klidnou odhodlanost. Píšete fakticky přesně a pravdivě a pak úplně samozřejmě z toho vyplývá, proč je svoboda důležitá.

Svoboda je přímo svázaná s pravdou a každý kdo začne ohýbat pravdu, nebo dokonce lhát přichází o svoji svobodu. Všichni hřešíme, ale normální člověk se necítí při lhaní dobře a musí si svůj čin vnitřně omlouvat. Předpokládáme, že dnešní politici to mají podobně a neodváží se bezostyšně a účelově lhát. Je jednodušší a pohodlnější věřit, že nelžou, než si pečlivě ověřovat, kde je vlastně pravda, to je náročné. Je jednoduché přijmout stručné volební heslo, než si složitě ověřovat zda to není lež. Třeba takové "makáme pro lidi", je to pravdivé, kdo řekne upřímně "je to pravda, tomu opravdu věřím"?

Tím že přijímáme a tolerujeme lži, přicházíme o svoji svobodu.

4 0
možnosti
Foto

R^Pavli, jsou prázdniny, tak příště něco veselejšího;-)

1 0
možnosti

P47e82t43r 67L57a50n89g96e82r

19. 7. 2018 19:55

Nebojte, tři roky utečou jako voda a budou tu nové volby.

1 0
možnosti
Foto

A poučíme se během těch tří let?8-o

2 0
možnosti

Ano, od noveho roku 1969 uz strana a vlada ukrajovala salamovou metodou kolecka svobody. a Od vitezstvi Ceskoslovenska nad sojuzem ve Stockholmu byla ta kolecna neustale tlustejsi.

1 0
možnosti
Foto

Ukrajování salámu - výstižné přirovnání! Díky.:-):-):-)

1 0
možnosti

Děkuji, Pavli.R^ Jsem ze sudet severočeských, část života jsem trávila v sudetech jihočeských a jeden čas jsem málem zakotvila kousek od Starého Brněnce (takže jsem zjistila, že Sudety neznamená jen příhraniční oblast. A ta paměť... když mně to připadá, že se větší polovina národa chová jako týraná osoba... jakýsi Stockholmský syndrom...že jim imponuje jen ten, který jim lže, okrádá je a dělá z nich hlupce...

4 0
možnosti
Foto

Já to nechápu. Mně lži a okrádání neimponují.:-(

Díky za komentář, Dášo.:-):-):-)

1 0
možnosti

Na Aktuálně.cz jsou fotky z 1. májů od roku 1948.

2 0
možnosti
Foto

Díky za informaci, podívám se.:-):-):-)

0 0
možnosti
Foto

R^Ač z dob minulých nic moc nepamatuju, taky jsem si říkala, ty ruiny v bývalém zakázaném pásmu za další generaci zmizí...

1 0
možnosti
Foto

Vždyť jsou to "jen" ruiny, koho by zajímaly...

Díky za nakouknutí.:-):-):-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 333
  • Celková karma 12,24
  • Průměrná čtenost 873x
Píšu, tedy jsem. Díky, že to občas někdo čtete. Neberu se příliš vážně, jen tak plkám, vymýšlím si, hraju si se slovy, protože je to pro mne tak trochu droga a tak trochu psychoterapie.