Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Foto

No to taky nemám zdání, ale doba si to žádá. Tuhle jsem se ptala svý kadeřnice, říkala že prý je to dost podstatný rozdíl v platu, tak nevím. Díky za nakouknutí.:-)

0 0
možnosti
Foto

Neznám žádný ze zmiňovaných výrázů :)) R^

1 0
možnosti
Foto

Možná "kontaminace"? Neboli vzdělávací systém začíná být zahlcen (kontaminován) všemi možnými nesmysly a pitomostmi. Tak nevím, jestli je to pořád ještě o vzdělávání.8-o

1 0
možnosti
MV

anakolut? boze...to slovo zni jako nemoc!!!!

3 0
možnosti

Jo. A ne ledajaká!:-D

1 0
možnosti
JT

Není nad zaujaté a vyšinuté akademiky. Příště nepouštět z ústavu (vědeckého). Takhle by se to dělat nemělo, to nikdo (v případě Cermatu) nekontroluje své dílo? Nebo to kontroluje někdo, kdo se bojí, že by byl za blbečka, když neví. Tak to radši pustí z (falešné) úcty k váženému profesoru.

0 0
možnosti
Foto

Tuším, že se CERMAT bude bránit, že ty definice tam přece byly tak krásně vysvětlené, stačilo jen "trochu" přemýšlet a přiřadit k příkladu. Trochu více by však měli přemýšlet tvůrci oněch testů, takhle nějak by měly vypadat přijímačky na bohemistiku ne maturita.:-/ Díky za nakouknutí, Honzo.:-)

2 0
možnosti
Foto

K81a41r22e92l 12C32a58c22h

3. 5. 2017 22:36

Maturoval jsem v r. 1965. Maturitní písemku, na kterou bylo tenkrát 5 hodin, jsem odevzdával hodinu před termínem a nakvap odjížděl na letiště v Roudnici n. Labem, kde mi kvůli písemkám unikaly seskoky padákem, s nadějí, že ještě nějaký stihnu. Téma písemky jsem si vybral samozřejmě jen tzv. záchytné, protože jsem si do ničeho konkrétního netroufal. Při ústní zkoušce jsem literaturu s vypětím sil okecal a při větném rozboru mi češtinář za zády napovídal, protože věděl, že o teorii toho mnoho nevím. Přes to všechno jsem dostal jak z písemné práce, tak z ústní zkoušky výbornou. Když jsem se pak u vínečka ptal češtináře, proč mě tak dobře hodnotil, odpověděl asi v tomto smyslu: " Písemku jsi sice odflákl, ale mělo to hlavu a patu a bylo to bez hrubých gramatických chyb. O tématu literární otázky jsi věděl h...o, ale vydržel jsi o tom půl hodiny kecat. No to je přece docela slušný výkon. Vy průmyslováci nebudete žádní jazykovědci. Musíte ale umět napsat technickou zprávu, pracovní instrukci či dopis, pod který se váš budoucí šéf bude moci podepsat, aniž by za vás musel opravovat pravopisné chyby, nebo se posléze za svůj podpis stydět. A jsem si jist, že to zvládneš." Ten náš češtinář měl naprostou pravdu. To, co dnes vymýšlí na maturanty CERMAT, jsou naprosté hovadiny. Dnešních maturantů je mi líto. Moří se s něčím, co jim ve většině případů nebude k ničemu. A v hodnocení jim bude chybět lidský přístup pedagoga, který je poznal, protože s nimi prošel několik let.

1 0
možnosti
Foto

Díky za komentář, ano takhle nějak se mi současné maturity jeví - říkám to jako pedagog (ne češtinář), který už několik let po sobě ty písemky zadává.:-):-):-)

0 0
možnosti
Foto

Pavlo, vrátila jsem se vpodstatě až teď z třídního výletu a te ́d se teprve skoro bojácně jdul juknout, čím ti mí museli dneska projít... tak, Kolářová zpravodaji milý... jestli je tam tohle , tak ať jdou do cermatele...:-/ ahoj... jednoho kapitána morgana adu na to;-€.

1 0
možnosti
Foto

Třídní výlet? Ty se máš! A já trčela u písemek.:-( Díky za nakouknutí a hezký večer.:-):-)

0 0
možnosti
JS

R^Čeština příliš odborná, zdá se býti i lehce odporná, Pavli:-P

2 0
možnosti
Foto

Moje řeč! Díky za nakouknutí.:-)

1 0
možnosti
Foto

R^Pavli, navzdory tomu, ze cestinu miluji a rad si s ni pohravam, tak statne bych z ni uz asi neodmaturoval.;-)

1 0
možnosti
Foto

Obávám se, že já taky ne 8-o. Díky za komentář.:-)

1 0
možnosti
SH

K čemu je dobré zeugma netuším, ale díky jemu v nadpisu jsem až teď objevila Váš předchozí blog Ve zkratce, který mě moc pobavilR^

0 0
možnosti
Foto

Díky moc za komentář. Přeju hezký večer.:-):-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 333
  • Celková karma 12,22
  • Průměrná čtenost 873x
Píšu, tedy jsem. Díky, že to občas někdo čtete. Neberu se příliš vážně, jen tak plkám, vymýšlím si, hraju si se slovy, protože je to pro mne tak trochu droga a tak trochu psychoterapie.