Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavlo, až teď jsem se dostala k Tvému blogu. Moc hezké a výstižné, včetně nadpisu.

1 0
možnosti
Foto

Díky moc, Sylvo. Měj se fajn.:-):-):-)

0 0
možnosti

R^ inu tak, cesta do pekel je dlážděná dobrým úmysly. Nedivím se, že tě to nadzvedlo ze židle.

2 0
možnosti
Foto

Díky za nakouknutí, Honzo.:-):-)

1 0
možnosti

Nebylo by ale vůbec špatné, kdyby volební právo získával každý občan až po nějakých zkouškách. Když můžou být zkoušky na řidičák, na svářečský průkaz nebo na jízdu s vysokozdvižným vozíkem, proč by nemohly být i volební zkoušky?

Pročistilo by to nejen "kvalitu" voličského materiálu, ale částečně i kvalitu poslanců, senátorů a dalších zastupitelů ;-)

0 0
možnosti

To nehrozí, je to nedemokratické

1 1
možnosti

Blbej není nikdo schválně. To není omluva, ale konstatování. A když je někdo blbej jako mladej, tak ke stáru nezmoudří - ale naopak. A když je někdo bystrý už jako mladý - tak ke stáru ještě zmoudří. Prostě věkem se parametry jedince prohlubují. Kdyby starší volili pro sebe, tak si mladí "ani neprdnou". Když mladí budou na starší "kašlat", mohou se toho ale dožít - že na se ně staří také vykašlou.

2 0
možnosti

Já měl babičku a ta říkala: nikdy jsem nechodila do práce, ale do zaměstnání a o takovém důchodu se mi nikdy ani nezdálo. A děda zase vyprávěl, jak jezdil montovat neonové reklamy. Jeli na horskou chatu, na práci měli čtrnáct dnů. Tak tam třináct dnů leželi, ten čtrnáctý to namontovali a jeli domů. A pak si taky liboval, jaký to má důchod a jak životem pěkně proplul. A můj tchán se zase občas podiví, jak to mají dnešní mladí těžké, že nikdy nemusel shánět práci, nikdy nemusel řešit skloubení pracovní doby s provozní dobou školky atd. To jen pro dokreslení toho, jak to bylo strašné.

0 0
možnosti
Foto

To je určitý úhel pohledu: někdo tou dobou proplul snadno a ještě se mu stýská po "starých dobrých časech", pro jiné to mohlo být "strašné". Tehdá záleželo, jak byl kdo konformní a poslušný. Ale o tom asi můj článek moc není. Díky za přečtení.:-):-)

3 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Jsem rád že něco jako spravedlnost existuje. Oni ti dnešní mladí jednou zestárnou a pak snad pochopí při pohledu na tu "jejich mládež", jaké to je. Pochopí a nic nesvedou, každý si tím "martíriem" musí projít.

2 0
možnosti
Foto

O tom to asi v životě je. I my jsme měli v mládí dost kritické postoje vůči starším. A pochopili jsme leccos. :-):-)

1 0
možnosti

Navrhoval bych recipročně zakázat volit mladým pro nedostatek životních zkušeností a přílišné tendence k absolutismu. Ony je tyhle hovadiny rychle přejdou.

4 0
možnosti
Foto

Nepochybně - doufám.:-)

0 0
možnosti

Naprostý souhlas.. Právě současní senioři prožili téměř celý život v totalitě, stáli fronty na vše možné, podívat se do zahraničí se z nich podařilo málo komu (například moje matka byla poprvé u moře až po Listopadu v sedmdesáti letech) atd. atd. Jistě mnozí třeba na to vzpomínají s nostalgií protože byli mladí a zdraví.

Avšak jsou rovněž bohužel snadno zranitelní a ovlivnitelní (viz tzv. "šmejdi") a proto se snáze dají zastrašit populisty. Proto je třeba jim to vhodnou formou vysvětlovat a objektivně vysvětlovat situaci, té skupině, jenž se ještě nedokáže tak zorientovat.

1 0
možnosti
Foto

Poměrně snadno ovlivnitelní jsou i prvovoliči, lidé s nižším vzděláním, atd... Vysvětlovat ano, ne vylučovat z veřejného života. Díky za komentář.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS